У початок

Мексиканська Pemex у серпні збільшила переробку нафти

Переробка сирої нафти на шести місцевих нафтопереробних заводах (НПЗ) Мексики дещо зросла в серпні, показали дані державної нафтової компанії Pemex, але потужності працюють ледь на половину, що змушує країну імпортувати великі обсяги палива, повідомляє Reuters.

Президент Андрес Мануель Лопес Обрадор наполягав на переробці більше моторного палива вдома, стверджуючи, що Мексика повинна відмовитися від іноземних постачань, але останні дані підкреслюють складність досягнення мети націоналістичного лідера до закінчення його терміну наступного року.

Переробка сирої нафти на внутрішніх НПЗ Pemex зросла на 0,11% у серпні порівняно з попереднім місяцем і досягла майже 797 тис. барелів на день (б/д), показали дані, але рівень переробки залишився нижчим за торішні 816 тис. б/д. 

Лопес Обрадор пообіцяв збільшити переробку сирої нафти до 1,0-1,2 млн б/д.

Тим часом Pemex виробила лише 242 тис. б/д бензину в серпні, що на 9% менше, ніж у липні, і є найнижчим рівнем місячного виробництва цього року. Виробництво дизельного пального в серпні досягло близько 152 тис. б/д, що також менше, ніж у попередньому місяці.

Восьмий місяць року показав значно більші коливання імпорту палива, свідчать оприлюднені дані.

Імпорт бензину зріс на 17% і досяг понад 407 тис. б/д, тоді як імпорт дизпального зріс на такий же відсоток, до майже 175 тис. б/д.

Pemex не запропонувала пояснення рівня виробництва палива в серпні, але в минулому вона звинувачувала попередню адміністрацію в тому, що вона назвала недостатнім обслуговуванням застарілих потужностей.

Лопес Обрадор також робить ставку на значні нові потоки виробництва палива з того, що стане сьомим і найбільшим НПЗ Pemex після його запуску.

Цього місяця міністр енергетики Росіо Нале заявила, що НПЗ Olmeca, розташований біля узбережжя Мексиканської затоки, подолає минулі затримки й повністю підключиться до мережі пізніше цього року з потужністю переробки 340 тис. б/д. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти