У початок

Фінська Gasum подасть до суду через вимоги росії оплачувати газ у рублях

Фінська державна енергетична компанія Gasum звернеться до арбітражного суду через вимоги російської сторони про оплату газу в рублях. Вона також заявила про відмову в проведенні торгових операцій на таких умовах.

Як повідомляється в прес-релізі компанії, розміщеному на її офіційному сайті, Gasum «не приймає пропозицію ТОВ «газпром експорт» про перехід на розрахунки в рублях і, отже, не платитиме в рублях відповідно до запропонованого механізму оплати». Також у компанії зазначили, що односторонній запит «газпрому» щодо проведення експортних операцій у рублях не відповідає умовам угоди між компаніями, укладеної ще восени 2021 року.

«Крім того, у компаній є суттєві розбіжності щодо інших вимог, висунутих за угодою», — йдеться в повідомленні.

Представники Gasum пояснили, що в цій ситуації компанія «не мала іншого вибору, окрім як передати контракт в арбітраж», оскільки вимога «газпрому» суперечить інтересам фінських споживачів.

Президент росії владімір путін підписав указ про переведення розрахунків із постачання газу «недружнім країнам» у рублі 31 березня. Наприкінці квітня фінський міністр у справах Європи та управління власністю Тютті Туппурайнен заявила, що «Фінляндія не піде на рублеві платежі».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти