У початок

Цієї весни фермери вже використали до 270 тис. т ДП і до 20 тис. т бензину – Інститут аграрної економіки

За період весняно-польових робіт 2022 року сільськогосподарські товаровиробники вже використали 250-270 тис. т дизпалива і 15-20 тис. т бензину. Про це повідомили в Національному науковому центрі (ННЦ) «Інститут аграрної економіки».

«Щорічне споживання дизельного пального в сільському господарстві становить близько 1,3 млн. т, бензину моторного – понад 85 тис. т», – зазначають в ННЦ «Інститут аграрної економіки».

«З огляду на те, що 2022 року близько третини посівних площ засіяно не буде, використання пального в сільському господарстві зменшиться до 900 тис. т ДП і 60 тис. т бензинів різних видів октанового числа», – пояснює завідувач відділу інвестиційного й матеріально-технічного забезпечення Інституту аграрної економіки Олександр Захарчук.

Так, за період цьогорічних весняних робіт сільськогосподарські товаровиробники вже використали 250-270 тис. т дизпалива і 15-20 тис. т бензину. При цьому понад 85% дизельного пального витрачається на проведення сільськогосподарських робіт, до 15% – на транспортні роботи. На інші види робіт припадає мізерна кількість цього ресурсу.

Споживання автомобільного бензину на транспортних роботах сягнуло 56%, а на сільськогосподарських – 43,1%, додає науковець.

Нагадаємо, протягом останніх кількох тижнів у всіх регіонах України на АЗС спостерігається дефіцит бензинів. За прогнозами експертів, перебої з постачаннями триватимуть упродовж усього травня. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти