У початок

Шмигаль застерігає представників паливного бізнесу від зловживань

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль застерігає представників паливного бізнесу від зловживань на ринку. Про це повідомила прес-служба уряду за результатами онлайн-зустрічі прем'єра з представниками паливного бізнесу.

Під час розмови з учасниками ринку глава уряду наголосив, що головне завдання — люди повинні мати пальне, а на ринку – відсутність зловживань. На такі прояви, з його слів, держава реагуватиме за воєнним часом.

Шмигаль також поставив перед Міністерством економіки завдання спільно з Міністерством енергетики і профільною асоціацією напрацювати пропозиції для подолання кризи на ринку нафтопродуктів і усунення дефіциту пального.

«Євросоюз ввів для України так звані «коридори солідарності». Подібний інструмент працював під час пандемії всередині Європи, коли розвозили вакцини і медикаменти. Влада робить і готова робити все необхідне, щоб дати бізнесу змогу завозити пальне в країну. На пунктах пропуску автомобільному й залізничному транспорту з пальним надається абсолютний пріоритет. Ми також ведемо переговори і про інші шляхи постачання, щоб розширити наші логістичні можливості», — додав прем'єр.

Як зазначають у Державній прикордонній службі, автомобільний транспорт із пальним проходить кордон з української сторони без черг.

Перший віце-прем'єр-міністр Юлія Свириденко також повідомила, що кількість бензовозів, які щодня перетинають кордон, зросла майже на третину порівняно з початком травня.

«Представники паливного бізнесу, зі свого боку, відзначили високий рівень кооперації з урядом, а також важливість спільної комунікації щодо ситуації, яка нині є на ринку», — йдеться у повідомленні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти