У початок

Eni й Qatar Energy підписали 27-річну угоду про постачання CПГ в Італію

Катарська національна нафтогазова компанія Qatar Energy підписала 27-річну угоду з італійською енергетичною компанією Eni про постачання скрапленого природного газу (СПГ) у Італію. Про це йдеться в заяві Qatar Energy.

Це стало третім великим контрактом країни Перської затоки з європейською фірмою цього місяця.

Починаючи з 2026 року, спільне підприємство близькосхідної компанії й Eni постачатиме до 1,5 млрд куб. м СПГ на рік на плавучий імпортний термінал, розташований у Пьомбіно (Італія). Раніше цього місяця Total Energies SE і Shell Plc – також інвестори у розширення виробництва СПГ у Катарі – підписали аналогічні контракти.

Європейські компанії укладають одні з найтриваліших і найбільших угод на постачання СПГ, оскільки континент готується до другої зими після того, як росія скоротила постачання трубопровідного газу. Багаторічні угоди, яким віддає перевагу Катар, суперничаючи з США й Австралією як найбільший світовий постачальник СПГ, стали більш привабливими після того, як Європа була змушена приділяти пріоритетну увагу безпеці постачань.

Водночас вони порушують питання щодо кліматичних цілей континенту, оскільки Європейський Союз прагне нульових викидів до 2050 року, а також поетапної відмови від більшості видів викопного палива.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти