У початок

Денис Кудін прийшов в «Укрнафту»

Ексзаступник міністра економіки Денис Кудін очолив напрям стратегіі, розвитку та взаємодії з державними органами влади ПАТ «Укрнафта». Про це повідомив директор підприємства Сергій Корецький.

«Мали гарний досвід спільної роботи в минулому. Впевнений, зробимо багато корисного і зараз», — заначив він на своїй сторінці у Facebook.

З 2013 по 2018 роки Денис Кудін працював на керівних посадах у мережі АЗК WOG. Зокрема з 2014-го по 2018 рік обіймав посаду директора з роздрібної реалізації мережі. До цього він працював заступником директора з питань якості обслуговування WOG.

На період діяльності Д.Кудіна припав розвиток нового формату АЗС, орієнтованого на продаж кави й фастфуду. А також відокремлення гастрономічного бізнесу в окремий напрям від палива.

У липні 2020 року Кудіна було призначено на посаду заступника голови Фонду державного майна України, а з травня 2021 року — першого заступника голови Фонду державного майна України.

17 листопада 2021 року Кабінет міністрів України розпорядженням №1452-р призначив його на посаду першого заступника міністра економіки України. У п’ятницю, 10 лютого, розпорядженням №119-р уряд звільнив його з цієї посади за власним бажанням.

2022 року Денис Кудін був активним учасником антикризового штабу з подолання паливної кризи, який очолювала міністр економіки, перший віцепрем’єр Юлія Свириденко. Детальніше про цю роботу enkorr розповідає у проєкті «Паливний фронт».

Нагадаємо, на початку листопада 2022 р. влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій декількох стратегічно важливих підприємства, серед яких ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Новий менеджмент ПАТ «Укрнафта» прийняв рішення звільнити кількох топменеджерів компанії, зокрема віцепрезидента Фелікса Луньова, очільника департаменту збуту нафти і газу Андрія Куща й голову юридичної служби В’ячеслава Карташова.

Натомість серед нового керівного складу з’явилось чимало менеджерів, які працювали у команді Корецького під час його роботи у WOG.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти