У початок

Епоха на вихід: «Укрнафту» залишають екс-топи

Новий менеджмент ПАТ «Укрнафта» прийняв рішення звільнити кількох топ-менеджерів компанії. Про це повідомлять джерела enkorr.

Йдеться насамперед про віце-президента Фелікса Луньова, очільника департаменту збуту нафти і газу Андрія Куща і голову юридичної служби В’ячеслава Карташова.

«Рішення прийнято, процес звільнення перебуває на різних етапах у кожного, але це лише питання часу», — на правах анонімності розповів співрозмовник enkorr.

Андрій Кущ і В’ячеслав Карташов працювали в «Укрнафті» з 2003 року, коли група «Приват» отримала операційний контроль над компанією. Раніше Карташов працював особистим адвокатом Ігоря Коломойського. Андрій Кущ був куратором аукціонів з продажу нафти і скрапленого газу.

Фелікса Луньова було призначено віце-президентом «Укрнафти» 2016 року за часів головування Марка Ролінза.

Також відомо про звільнення інших співробітників компанії середньої ланки.

На початку листопада влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємства, серед яких ПАТ «Укрнафта» й ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила рішення про примусове відчуження у власність держави акцій ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта».

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти