У початок

США очікують зниження «стелі» нафтових цін — Reuters

Сполучені Штати очікують, що разом із країнами-союзниками вони погодять скорочення граничної ціни на російську нафту, встановлену раніше на рівні $60 за барель. Про це заявив перший заступник міністра фінансів США Адевале Адейемо в інтерв'ю Reuters.

Адейемо зазначив, що досі він не бачив офіційної реакції росії у відповідь на «стелю» цін на нафту, яка набула чинності з 5 грудня. Проте вже в листопаді, за його оцінками, росія отримала менший прибуток від продажу порівняно з жовтнем.

Нагадаємо, угоду про обмеження цін на російську нафту, яке набуло чинності з 5 грудня, ухвалили країни ЄС, G7 і Австралія. Також країни заборонили своїм компаніям надавати транспортні, фінансові й страхові послуги для танкерів, які перевозять нафту з росії за ціною понад $60 за барель.

Після цього владімір путін сказав, що росія просто перестане продавати енергоносії тим, хто використовуватиме неринкові методи регулювання цін.

Окрім цього, російська влада також кілька разів заявляла, що запровадить заходи у відповідь на обмеження цін на нафту. 19 грудня прес-секретар президента рф дмітрій пєсков повідомив, що росія не поспішає з обмеженнями, оскільки потрібно обговорити всі пропозиції, які відповідають російським інтересам.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти