У початок

Алжир експортував рекордний обсяг природного газу

Цього року експорт газу з Алжиру досяг рекордних 56 млрд кубометрів. Наступного року Алжир хоче збільшити його до понад 100 млрд м3, тобто стільки, скільки зараз експортує російський «газпром», повідомляє видання Rzeczpospolita.

Про збільшення експорту заявив Мілуд М'яллад з Міністерства енергетики Алжиру. Чиновник додав, що щорічно споживання газу в країні зростає на 3-4%. Алжир щорічно видобуває 102 млрд м3 газу, половина з яких іде на внутрішнє споживання. 2023 року влада поставила перед собою мету експортувати 100 млрд кубометрів газу.

Алжир входить у десяток найбільших виробників газу в світі. Національна компанія Sonatrach займається видобутком, переробкою, транспортуванням і продажем вуглеводнів і є найбільшою не тільки в Алжирі, а й у всій Африці.

Цього року, після російської агресії проти України й свідомого скорочення постачань російським «газпромом», алжирський газ став дуже популярним серед західних споживачів.

Найбільше алжирського СПГ імпортують Туреччина, Франція й Іспанія. Країна також має газопровідне сполучення з ЄС, завдяки чому 2021 року країни співтовариства закупили в Алжиру 35 млрд м3 газу. Цього року імпорт до співтовариства зріс у 1,5 раза.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти