У початок

Словаччина отримала дозвіл ЄС для експорту нафтопродуктів в Україну

Словаччина добилася звільнення від санкцій Європейського Союзу щодо російської нафти, що дозволить їй продовжувати експортувати нафтопродукти, включаючи дизельне пальне, в Україну, заявив у середу міністр економіки країни Карел Гірман. Про це повідомляє Reuters.

Головний нафтопереробник країни Slovnaft, що входить до складу угорської енергетичної компанії MOL, зіткнувся з необхідністю припинити експорт продуктів, перероблених з російської нафти, на більшість ринків, коли санкції набудуть чинності з 5 лютого.

Виняток дозволяє Slovnaft експортувати нафтопродукти в Україну, яка зіткнулася з серйозним дефіцитом електроенергії й опалення цієї зими, спричиненим російськими ракетними і безпілотними атаками на свою критично важливу інфраструктуру. 

«Нам вдалося домовитися про звільнення Slovnaft від режиму санкцій, який набуває чинності після 5 лютого», — сказав Хірман на телевізійній прес-конференції.

«Завдяки цьому звільненню Slovnaft зможе експортувати всі нафтопродукти не лише в Чехію, а й в Україну, що допоможе стабілізувати виробництво і операційні результати нашого НПЗ Slovnaft наступного року», — сказав він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти