У початок

TC Energy презентувала план перезапуску трубопроводу Keystone після розливу

Корпорація TC Energy презентувала свій план перезапуску трубопроводу Keystone регулюючим органам США, повідомило у вівторок джерело, знайоме з цим питанням, майже через два тижні після розриву лінії в результаті найгіршого за дев'ять років розливу нафти в Сполучених Штатах.

Трубопровід пропускною спроможністю 622 тис. барелів на добу (б/д) було закрито після того, як 7 грудня в сільській місцевості Канзасу стався третій великий розлив нафти за останні п'ять років, у якому випало 14 тис. барелів нафти. Непошкоджені частини трубопроводу відновили минулого тижня.

Попри те, що очищення займе тижні або місяці, лінію все одно можна буде знову запустити після її ремонту й схвалення плану управлінням США з безпеки трубопроводів і небезпечних матеріалів (PHMSA).

«Цей сегмент не буде перезапущено, доки це не стане безпечним і коли ми не отримаємо регуляторний дозвіл від PHMSA», — заявили в компанії.

З лінії витік розбавлений бітум, важка нафта, яка має тенденцію тонути у воді, що ускладнює її збір. Понад 400 людей залучено до очищення, включаючи працівників TC, регуляторів трубопроводів, державних і місцевих чиновників і EPA.

TC має завершити аналіз основної причини збою лінії до початку березня або через 90 днів після того, як PHMSA видав наказ про коригувальні дії.

Група реагування наразі видобула 7 233 барелів нафти з Мілл-Крік.

TC не зобов’язаний визначати причину перезапуску, але він повинен переконати PHMSA, що проблема не є системною та ймовірно не спричинить інших інцидентів уздовж трубопроводу, зазначив Річард Купревич, президент консалтингової компанії трубопроводів Accufacts Inc.

Купревич також сказав, що підозрює, що між сегментами трубопроводу вийшов із ладу зварний шов, і це не є системною проблемою.

«Це досить просто, і PHMSA має мати достатньо інформації», — сказав Купревич, додавши, що PHMSA може дозволити TC перезапустити сегмент протягом дня.

Акції TC впали на 0,7% у Торонто. Після розливу вони впали на 7%.

Закрита частина лінії охоплює 96 миль (155 км), починаючись на південь від ключового перехрестя, розташованого в Стіл-Сіті (штат Небраска). Лінія розділяється на цьому місці, одна гілка прямує до нафтопереробних заводів Середнього Заходу. Ця гілка знову відкрилася минулого тижня. Завершення прибирання залежить від погоди та багатьох інших чинників. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти