У початок

Ціни на нафту зростають на форс-мажорі в Лівії, Brent вище $113 за барель

Нафта дорожчає у понеділок після оголошення про настання форс-мажору на найбільшому в Лівії родовищі аш-Шарара. Червневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 16:38 за київським часом дорожчають на $1,35 (1,21%) — до $113,05 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вартість ф'ючерсу на WTI на травень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) підвищилася на цей час на $1,25 (1,17%) — до $108,20 за барель.

Минулого четверга Brent здорожчала на 2,7%, WTI — на 2,6%. У п'ятницю торги нафтою не проводилися через вихідні у Великій Британії й США.

«Ринок, як і раніше, підраховує, скільки російської нафти його залишить, — зазначив трейдер Star Fuels Метт Стенлі. — Це підтримує ціни на Brent вище за $110 за барель».

Лівійська державна нафтокомпанія National Oil Corp. (NOC) у неділю призупинила видобуток на родовищі El Feel на заході країни, що забезпечує виробництво нафти обсягом близько 65 тис. барелів на добу.

У понеділок NOC оголосила про настання форс-мажорних обставин на родовищі аш-Шарара.

«Група осіб чинила тиск на працівників родовища аш-Шарара, що змусило їх поступово призупинити видобуток і унеможливило виконання NOC своїх контрактних зобов'язань», — йдеться у повідомленні компанії.

Нагадаємо, у Лівії відбуваються акції протесту проти чинного прем'єр-міністра Абдули Хаміда Дбейба.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти