У початок

У зоні ризику: майже половина станцій «Овіс» припинила роботу

З початку війни росії проти України харківська мережа «Овіс» припинила роботу 22 своїх станцій. Про це повідомив директор мережі Руслан Смирнов.

За його словами, закрито п'ять станцій у Балаклії й Барвінковому, де зараз ведуться активні бойові дії. «Також не працюють усі заправки на лінії обстрілу на Окружній Харкова. Це ще три заправки, з яких дві вже розстріляно. Одна на вигляд як ціла, але ми туди не підходимо – небезпечно», – каже Смирнов.

Ще, за його словами, зруйновано АЗС на Салтівці, а в населених пунктах у напрямку міста Вовчанська (старий Салтів і Рубіжне), які окупували російські війська, АЗС мережі повністю припинили роботу.

«А станції, які в зоні ризику, ми просто не відкриваємо», – повідомив він.

Крім того, закрито станції, на яких немає «економіки» і є складнощі з логістикою. Під відсутністю «економіки» Смирнов має на увазі збитковість роботи у зв'язку з різницею між високою гуртовою ціною на пальне й рекомендованою урядом ціною на його реалізацію вроздріб.

«Гуртовики відпускають пальне за 40 грн/л, тоді як гранична ціна, яку встановлено ​​урядом, на сьогодні становить 34-37 грн/л», – пояснює директор «Овісу».

Водночас топ-менеджер зазначає, що у самому Харкові й відносно безпечних районах мережа надає послуги, але з урахуванням військового стану.

«Зачиняємось на час обстрілів, які можуть тривати і дві години, й більше. Якщо все спокійно, намагаємось працювати до 18.00», – каже Смирнов.

Раніше директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн висловив думку, що урядові України необхідно тимчасово відмовитися від державного регулювання цін на пальне на АЗС для стимулювання імпорту через західний кордон.

Довідка enkorr

Мережу АЗС «Овіс» було засновано 2003 року. Нині вона налічує 52 станції, що працюють у Харкові й Харківській області.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти