У початок

рф може втратити до третини видобутку нафти, вже фіксують падіння на 7,4%

За два тижні квітня нафтова промисловість російської федерації втратила 7,4% щоденного видобутку. За прогнозами, видобуток ключового експортного товару рф буде тільки падати. 

Про це з посиланням на видання The Moscow Times повідомляє УНІАН.

Щоденний видобуток нафти в рф до середини квітня скоротився на більш ніж 800 тис. барелів (7,4%). 

До 4 квітня спад був на рівні близько 450 тис. барелів на добу (б/д). Через 10 днів, згідно з повідомленнями росЗМІ, подвоївся: з 11,01 млн б/д залишилося 10,2 млн.

Джерело агентства Reuters, знайоме з даними, стверджує, що на понеділок, 11 квітня, видобуток опустився вже до 9,76 млн б/д. Це дворічний мінімум. 

Максимальні втрати – майже 15% – несе «роснєфть», яка качає 2,87 млн б/д (у березні було 3,35 млн).

Нафтовики змушені глушити свердловини через різке падіння попиту на російський сорт нафти Urals. Сьогодні він продається з рекордною знижкою в $35 за барель.

Від російської нафти повністю відмовилися Shell, BP, Eni і TotalEnergies, а 15 найбільших нафтотрейдерів анонсували скорочення закупівель у травні.

Не краща ситуація і в Китаї. Митна статистика за березень показала, що імпорт з росії навіть менший, ніж наприкінці минулого року ($8 млрд проти $9 млрд). 

Найбільший в Індії нафтопереробник Indian Oil Corporation виключив Urals з тендерів на травень, попри знижки.

Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що росія втратить до третини нафтовидобутку, або 3 млн б/д, а її нафтову промисловість буде відкинуто до стану 2004 року.

Як повідомлялося, міненерго росії з квітня перестало розкривати дані про видобуток і експорт нафти, пославшись на те, що їх може бути використано для «тиску на російський ринок і його учасників».

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти