У початок

Ціна на Brent стабілізувалася на рівні $82,7 за барель після зростання напередодні

Ціни на нафту стабільні на торгах у четвер після впевненого зростання за підсумками попередньої сесії, незважаючи на несподіване збільшення запасів у США.

Підтримку ринку надає оптимізм трейдерів, що посилюється, щодо перспектив попиту на паливо в КНР. Як зазначає агентство Bloomberg, китайські компанії активно закуповують нафту перед тривалими святами з нагоди Нового року за місячним календарем, які цього разу припадають на кінець січня.

«Інвестори більше фокусуються на глобальній картині попиту, ніж на даних про запаси енергоносіїв, – зазначає портфельний керуючий Tortoise Браян Кессенс. – Основну увагу спрямовано на Китай, який, ймовірно, буде головним двигуном зростання споживання нафти у першому кварталі».

Вартість березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:10 за київським часом у четвер становить $82,7 за барель, що на $0,03 (0,04%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здорожчали на $2,57 (3,2%), до $82,67 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $0,02 (0,03%), до $77,43 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів підвищилася на $2,29 (3,1%), до $77,41 за барель.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 18,96 млн барелів – до 439,61 млн барелів, повідомило в середу Міненерго країни. Експерти, опитані агентством Bloomberg, в середньому очікували їх зниження на 2 млн барелів, респонденти S&P Global Commodity Insights – на 500 тис. барелів.

Збільшення запасів нафти, ймовірно, зумовлене тимчасовим скороченням виробництва американськими НПЗ наприкінці минулого місяця через морози, зазначає Market Watch. Поточний рівень запасів приблизно на 1% вищий за середнє значення на п'ять років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти