У початок

Видобуток сирої нафти PetroVietnam 2022 року залишився на рівні 10,84 млн тонн

Згідно з даними Міністерства промисловості та торгівлі В’єтнаму, PetroVietnam повідомила про видобуток сирої нафти обсягом 10,84 млн тонн 2022 року, що на рівні минулого року й на 24% вище від офіційної цілі.

Як повідомляє Reuters, видобуток державної нафтової компанії включає 8,98 млн тонн на внутрішніх родовищах і 1,86 млн тонн на зовнішніх родовищах, йдеться в повідомленні міністерства у вівторок. Міністерство також зазначило, що видобуток газу зріс на 8,3%, до 8,08 млрд кубометрів.

Дохід PetroVietnam зріс на 48% минулого року, до $39,72 млрд, що є рекордом, повідомило міністерство, додавши, що прибуток до оподаткування зріс на 59%, до 82,2 тис. донгів.

2023 року PetroVietnam намагатиметься розширити свою діяльність з розвідки й видобутку, а також прискорити свій газовий проєкт Block B і проєкт з модернізації й розширення свого нафтопереробного заводу Binh Son, сказав його голова Хоанг Куок Вуонг у заяві.

Однак Вуонг зазначив, що цього року компанія зіткнеться з труднощами, включно з низьким збільшенням підтверджених запасів нафти, сильною глобальною тенденцією до енергетичного переходу, підсиленою російсько-українською війною, і перешкодами в реалізації інвестиційних проєктів.

Проєкти з розробки комплексів Block B Gas і Blue Whale Gas і розширення нафтопереробного заводу Binh Son «стикаються з труднощами й затримками і потребують заходів підтримки з боку влади», сказав він, не уточнюючи подробиць.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти