У початок

Чотири французьких НПЗ не працюють у зв'язку зі страйком працівників

Робітники чотирьох нафтопереробних заводів у Франції вийшли на страйк, внаслідок чого під загрозою опинилося понад половину постачання палива в країні.

«Ми закликаємо не відправляти продукцію з НПЗ і нафтохімічних заводів, що перебувають під патронатом CGT», — заявив представник профспілки робітників Франції CGT на НПЗ, що належать TotalEnergies, Бенжаман Танж агентству AFP.

За інформацією агентства Bloomberg, два заводи повністю зупинили роботу через страйки: завод Exxon Mobil у Порт-Джером-Гарвеншон потужністю 236 тис. барелів нафтового еквівалента на добу (б/д) і завод у Фо-Сюр-Мері потужністю 133 тис. б/д.

Роботу на ще одному НПЗ у Фейзені, що належить TotalEnergies, призупинено з 16 вересня через пожежу. Однак профспілка CGT повідомила, що робота не відновиться до середини жовтня через страйк, що почався. Потужність цього заводу становить 109 тис. бне/д.

Інший НПЗ TotalEnergies, розташований у комуні Гонфревіль-л'Орше, працює на мінімальному технічному рівні.

Робітники незадоволені поточним рівнем заробітних плат і аргументують свої вимоги стрибком прибутку нафтокомпаній на тлі зростання цін на енергоресурси у світі.

Exxon і TotalEnergies підтвердили агентству Bloomberg, що роботу на всіх перерахованих НПЗ призупинено й обмежено через страйки.

«Напередодні страйку TotalEnergies вжила необхідних логістичних заходів, щоб мати змогу нормально постачати свою мережу станцій і клієнтів», — заявив представник компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти