У початок

У Бердичеві викрито чиновника у розтраті пального майже на 3 млн грн

На Житомирщині ще одному заступнику мера повідомлено про підозру у привласненні матеріального резерву громади майже на 3 млн грн. Про це йдеться у повідомлені місцевої прокуратури.

«Заступнику міського голови повідомлено про підозру у привласненні чужого майна за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану в особливо великих обсягах (ч. 5 ст. 191 КК України)», — ідеться у повідомлені.

Слідством встановлено, що посадовець міськради причетний до недостачі понад 82 тонн пального на загальну суму майже 3 млн грн, переданого як матеріальний резерв у період воєнного стану на баланс комунального підприємства.

Раніше повідомлялося, що у березні цього року місто для користування отримало понад 82 тонни пального. Однак замість забезпечення зберігання за вказівками першого заступника й заступника міського голови було складено фіктивний договір про передачу пального підприємству, а саме пальне було завезено на приватну автозаправку з метою протиправної реалізації.

Першому заступнику міського голови й начальнику комунальної служби (балансоутримувачу), який склав недостовірні офіційні документи, 18.08.2022 р. повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України. Також обох за клопотанням сторони обвинувачення відсторонено від посад.

Наразі вирішується питання про відсторонення від посади заступника міського голови й обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти