У початок

Ціну на бензин в Україні на початок грудня знижено на 1,27 грн/л, на ДП – на 0,56 грн/л

Також є російською мовою

Міністерство економіки України 2 грудня оприлюднило середню вартість бензинів обсягом 25,88 грн/л і дизпального – 23,27 грн/л, на підставі яких обчислюється гранична ціна реалізації пального на АЗС.

Таким чином, з урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на «звичайний» бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 30,88 грн/л, на «звичайне» дизпальне – 30,27 грн/л.

Порівняно з останньою декадою листопада середня ціна на бензин знизилася на 1,27 грн/л, на дизельне пальне — на 56 коп./л.

Як повідомляв enkorr, 14 травня 2021 р. уряд ухвалив постанову, якою з 15 травня було введено державне регулювання цін на пальне. Зокрема, було прийнято зміни до урядової постанови №1236 від 9 грудня 2020 р.. Відповідно до нової редакції документа, на період дії карантину встановлено граничні рівні торгової надбавки до середньої ціни дизельного пального (не вище 7 грн/літр) й бензину (не вище 5 грн/літр).

2 червня Кабінет міністрів уніс зміни в формулу розрахунку середньої ціни на пальне. Зокрема, до неї було включено логістичні й інші витрати мереж АЗС обсягом $27/т, або плюс 66 коп./л (з ПДВ) до вартості бензинів і 73 коп./л (з ПДВ) — до вартості ДП.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти