У початок

Будемо завозити пальне з Азербайджану, країн Перської затоки й Близького Сходу — Шмигаль

Команда Міністерства економіки працює на постійній основі, аби пальне в Україні з’явилося в достатній кількості й при цьому його ціна залишалася адекватною за нинішніх реалій. Про це у своєму telegram-каналі зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє УНН.

Зі слів очільника уряду, об’єктивні причини дефіциту — росія цілеспрямовано знищує запаси й переробні можливості в Україні.

«Уряд при цьому максимально спрощує завезення пального в Україну й розширює географію його отримання. Зокрема, погодили (11 травня – ред.) необхідні регламенти для завезення пального з Азербайджану, країн Перської затоки і Близького Сходу», – написав він.

Учора в Офісі президента заявили, що Україна створить додатковий стратегічний запас пального на кілька місяців уперед, який неможливо буде знищити.

Як відомо, кілька тижнів тому у столиці, а згодом і по всій країні, виник дефіцит пального на АЗС. Автомобілісти по кілька годин стояли у чергах для того, щоб заправити авто. АЗС відпускають обмежену кількість пального – від 10 до 20 літрів, також наявні не всі марки бензину й на багатьох заправках немає ДП.

1 травня Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення граничного рівня торговельних надбавок, які нараховуються до середньої вартості 1 літра палива.

Так, зокрема, граничний рівень надбавок за літр дизпалива було підвищено з 5 до 7 гривень з урахуванням ПДВ, бензинів автомобільних – з 4,55 до 6,50 гривень з урахуванням ПДВ.

Зміни внесено на період воєнного стану й трьох місяців після його припинення чи скасування.

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти