У початок

БНК обіцяє 10 тис. т «п'ятого»

Також є російською мовою

У червні Білоруська нафтова компанія постачить в Україну близько 10 тис. т бензину марки А-95. Про це enkorr повідомило джерело в білоруській нафтовій галузі.

За словами співрозмовників видання, рішення було прийнято після резонансу, який отримала новина про намір БНК обнулити постачання цієї марки в червні.

«У п'ятницю питання знову було винесено на обговорення, сьогодні вже є рішення, буде близько 10 тис. т», – повідомив співрозмовник, який побажав залишитися неназваним.

У п'ятницю, 28 травня, enkorr із посиланням на власників терм-контрактів на постачання бензину від БНК повідомив, що компанія не підтверджує постачання бензину марки А-95 для українських контрагентів на червень.

Цю інформацію підтвердили і в державному «Укргазвидобуванні».

«Як і інші контрагенти, ми отримали повідомлення, що в червні постачань бензину А-95 за TERM-контрактами в Україну не буде. Білорусь – найбільший постачальник бензину А-95 за TERM-контрактами в Україну. Так, досить несподівано обрізали», – розповів у коментарі 112ua.tv директор з комерційних питань УГВ Сергій Федоренко.

Під вечір Білоруська нафтова компанія заявила, що не видавала жодних заборон на постачання бензинів. При цьому заступник генерального директора компанії «БНК-Україна» Сергій Мельников припустив, що обсяг постачань може знизитися у зв'язку з плановим ремонтом Мозирського НПЗ.

Нагадаємо, нормативний обсяг постачань білоруського бензину становить 55 тис. т на місяць.

Раніше повідомлялося про скорочення постачань дизельного пального і бензину в зв'язку з плановим ремонтом заводу, а також унаслідок невизначеності з постачаннями нафти на «Нафтан» після відновлення американських санкцій. З цієї причини Мозирський НПЗ переніс початок ремонту з 15 травня на 1 червня. Імовірно, ремонт триватиме один місяць, але, як показує практика, для повноцінного виходу на режим необхідно близько 1,5 місяця.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти