У початок

АЗС, які було перевірено на Буковині, оштрафували на понад 2 млн грн

У Чернівецькій області перевірили 27 заправок й виявили порушення у майже 80% випадків, повідомили в управлінні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби) області.

Зі слів головного спеціаліста управління Держпродспоживслужби області Сергія Негрича, під час проведення перевірок порушення виявили на 21 заправці. У результаті перевірок на АЗС області було накладено штрафних санкцій на 2 мільйони 47 тисяч гривень. Також оштрафували 11 посадовців, яким доведеться сплатити понад 8 тисяч гривень.

Серед порушень, виявлених перевіряльниками, кажуть в управлінні Держпродспоживслужби, передусім завищення граничного рівня торговельної надбавки і невиконання декларування зміни роздрібних цін на пальне.

Як раніше повідомляв enkorr, під час проведення Держпродспоживслужбою позапланових перевірок порушення на ринку пального встановлено у 518 випадках, або в 75% від загальної кількості здійснених таких перевірок. За що було накладено штрафів майже на 45 млн грн.

Нагадаємо, 17 травня Кабінет міністрів вирішив на два місяці відмовитися від державного регулювання цін на пальне. При цьому, як заявила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, уряд очікує, що разом із вільним ціноутворенням вартість дизпального не перевищуватиме 58 грн/л, а бензину – 52 грн/л.

Водночас Держпродспоживслужба у липні ц.р. нагадала, що у разі збільшення роздрібної ціни на 5% і більше виникає обов’язок декларування зміни цін.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти