У початок

На АЗС виявлено понад 500 порушень і накладено майже 45 млн грн штрафів

Під час проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) порушення на ринку пального встановлено у 518 випадках, або в 75% від загальної кількості здійснених таких перевірок.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) на своєму сайті. 

Як зазначають у Держпродспоживслужбі, на цей час найбільшу кількість позапланових перевірок – 690 – їх фахівці провели у суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на ринку пального.

«За результатами проведених перевірок прийнято 430 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 44,2 млн гривень», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Згідно з повідомленням, серед типових порушень порядку формування, встановлення і застосування цін на пальне – «завищення граничного рівня торговельної надбавки, чим порушено вимоги пункту 414 урядової постанови № 1236 від 09.12.2020 р., і невиконання суб’єктами господарювання вимог постанови КМУ №341 від 22.04.2020 р. в частині декларування зміни роздрібних цін на пальне».

«Так, на підставі актів про результати фактичних перевірок, складених головними управліннями ДПС в областях, Держпродспоживслужбою винесено 61 рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін на загальну суму 11,5 млн гривень», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 17 травня Кабінет міністрів вирішив на два місяці відмовитися від державного регулювання цін на пальне. При цьому, як заявила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, уряд очікує, що разом із вільним ціноутворенням вартість дизпального не перевищуватиме 58 грн/л, а бензину – 52 грн/л.

Водночас Держпродспоживслужба у липні ц.р. нагадала, що у разі збільшення роздрібної ціни на 5% і більше виникає обов’язок декларування зміни цін.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти