У початок

Єврокомісія вивчає запровадження ліміту цін на газ із росії

Єврокомісія продовжує вивчати шляхи стримування цін на енергію, зокрема питання встановлення граничної вартості газу з росії, але не коментує можливих подальших кроків на цьому напрямі. Про це заявив представник ЄК на брифінгу, повідомляє РІА «Новини».

«Щодо лімітів цін. Лідери ЄС поставили нам таке завдання... ЄК продовжує вивчати шляхи стримування енергетичних цін... Дискусії з цих питань тривають, наша робота триває, я не можу вам повідомити нічого щодо дат і подальших кроків», — відповів він на запитання, коли Єврокомісія може опублікувати інформацію щодо встановлення ліміту цін на імпорт російського газу.

Лідери Євросоюзу обговорять запровадження стелі цін на газ із рф на наступній зустрічі Європейської ради у жовтні, заявив раніше прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі.

З його слів, ЄК працює над пропозицією запровадити ліміт цін, її буде представлено ​​на наступній Європейській раді. Він також зазначив, що позиції країн із цього питання дуже різні.

Нагадаємо, країни G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія й США) мають намір запровадити граничну ціну на російську нафту до 5 грудня 2022 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти