У початок

Reuters: країни G7 запровадять граничну ціну на російську нафту до 5 грудня

Країни G7 (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія й США) мають намір запровадити граничну ціну на російську нафту до 5 грудня.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на високопосадовця з G7. Якою буде максимальна ціна, співрозмовник агентства не повідомив.

«Мета полягає у тому, щоб відповідати термінам, які ЄС уже встановив. Ми хочемо переконатися, що механізм обмеження цін набуде чинності одночасно», — сказав співрозмовник агентства.

З його слів, G7 зацікавлена ​​в тому, щоб гранична ціна на російську нафту встановлювалася членами картелі й була нижчою за ринкову.

Як зазначив чиновник, країни G7 уже отримали від низки азіатських країн сигнали про зацікавленість у реалізації проєкту. З його слів, ці країни хочуть або долучитися до «коаліції», або мати відомості про ціни, «щоб посилити свої позиції в перемовинах із росіянами щодо майбутніх контрактів».

У США вже повідомляли про обговорення встановлення стелі цін на нафту як альтернативу повного ембарго. Водночас заборону на постачання нафти було запроваджено Вашингтоном, Оттавою й Лондоном, країни Євросоюзу планують відмовлятися від енергоносія поетапно у рамках введених ними санкцій проти росії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти