У початок

АЗС на Харківщині оштрафували на 2,7 млн грн за недопуск до перевірки

Суд задовольнив позов про застосування санкцій до автозаправної станції в Харківській області за ненадання у повному обсязі документів для проведення позапланової перевірки. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області у Facebook.

Як зазначає прес-служба ГУ Держпродспоживслужби Харківщини, суд задовольнив позов про застосування санкцій до АЗС за створення перешкод під час перевірки цін на пальне, наклавши на АЗС-порушника штраф обсягом 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Відділ правового забезпечення ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області, незважаючи на складні реалії воєнного стану, провів позовну роботу, за результатами якої в суді доведено, що суб’єкт господарювання (АЗС) створював перешкоди посадовим особам Головного управління під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) у сфері державних регульованих цін на пальне», – йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, Харківський окружний адміністративний суд 17 січня ц.р. у повному обсязі задовольнив позов «про стягнення до державного бюджету України з АЗС штрафу обсягом 2000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян на підставі п. 4 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про ціни та ціноутворення» за порушення вимог абзацу 3 ст. 11 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», а саме – надання не в повному обсязі документів для проведення позапланового заходу, копій бухгалтерських книг, звітів, необхідних документів, інформації, відомостей, зокрема показників реєстраторів розрахункових операцій, інформації щодо встановлених роздрібних цін на бензини марки А-92, А-95, дизельне пальне із зазначенням виробника».

Як відомо, з 1 січня 2023 р. неоподатковуваний мінімум доходів громадян, який береться в розрахунок у разі адміністративних або інших правопорушень, становить 1 342 грн, тож штраф, який тепер мусить сплатити АЗС, дорівнює 2 684 000 грн.  

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти