У початок

«Автотранс» закрив більше десяти своїх станцій, торгує тільки газом

Наразі в мережі АЗС «Автотранс» від воєнних дій рашистів постраждала одна станція, яку розташовано в місті Сумах. Проте через ситуацію, що склалася нині на ринку пального, компанія змушена була закрити більше десятка своїх станцій. Про це enkorr повідомили в мережі.

«Ми вимушені були закрити одну заправну станцію в місті Сумах через те, що там ішли бойові дії. Поки що її не відновлюємо, бо там є ймовірність нових нападів і бомбардувань ворога, а ми не можемо наражати своїх співробітників на небезпеку», – сказав заступник директора з комерційних питань ТОВ «Торговий дім «Автотранс оіл» Максим Бережной, додавши, що пошкодження, яких зазнала АЗС у Сумах, не критичні, проте компанія вимушена була вивезти звідти обладнання.

Окрім станції, розташованої у Сумах, «Автотранс» наразі зменшив кількість працюючих АЗС до 19-ти, закривши понад десяток. Причина – складна ситуація, що склалася нині на ринку пального через дії ворога, який цілеспрямовано знищував нафтобази й мережі заправок, а також зруйнував НПЗ у Кременчуку.

«Тож ми поки що відпускаємо тільки газ – наразі немає змоги придбати пальне за такою ціною, яка б дала змогу торгувати не у збиток. Окрім того, пальне ще й важко сюди довезти сюди, але ми працюємо над розв’язанням цих логістичних завдань», – додали у мережі.

Як раніше писав enkorr, від війни постраждало 18 АЗС мережі Prime: три з них опинилися на тимчасово окупованій російськими загарбниками території, ще 7 знищено їхніми бомбами й відновленню не підлягають, ще три наразі ремонтують. 

Рахує збитки і мережа АЗС «Кворум»: з 23-х станцій три зруйновано, 2 розташовано на тимчасово окупованій території, знищено нафтобазу в Миколаєві.

Нагадаємо, що за даними Консалтингової групи «А-95», кількість автозаправних станцій в Україні з початку війни зменшилася втричі.

«За нашими оцінками, працює третина від загальної кількості АЗС, це приблизно 2,5 тис. станцій, до війни було 7,5 тис.. Безумовно, основною причиною є нестача пального. Споживання знизилося також утричі порівняно з довоєнним рівнем», – зазначив директор «А-95» Сергій Куюн.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти