У початок

Prime втратив мінімум 10 своїх АЗС, три наразі відновлює – Льоушкін

Від війни постраждало 18 АЗС мережі Prime: три з них опинилися на тимчасово окупованій російськими загарбниками території, ще 7 знищено їхніми бомбами й відновленню не підлягають, ще три наразі ремонтують. Про це enkorr повідомив власник компанії «Прайм» Дмитро Льоушкін. 

«Підрахунок обсягу збитків, заподіяних нашим станціям, ми ще не робили, бо на цю мить важко зрозуміти, чим усе закінчиться. У нас багато заправок, які зараз розташовано на лінії розмежування, і незрозуміло, залишаться вони цілими чи ні. Тому в час, коли бойові дії йдуть за 7 км від заправок, щось рахувати передчасно», – сказав Дмитро Льоушкін.

З його слів, на цей час мережа АЗС Prime унаслідок рашистських бомбардувань утратила 7 заправних станцій, які були у Маріуполі, Ізюмі, Харкові, Покровському, а три станції наразі залишаються на тимчасово окупованій російськими військами території.

«Ще п’ять станцій зараз зупинено, і їхня подальша доля поки що незрозуміла, бо там близько йдуть бойові дії, люди не працюють, хто в бомбосховищі, а хто й виїхав, – пояснюють у компанії. – А три заправки – у Броварах, у Чернігівській області й на виїзді з Києва – ми зараз відновлюємо».

Ремонтні роботи потребують щонайменше по 500 тис. грн на відновлення кожної станції, хоч точну цифру в мережі назвати не можуть.

«Мінімум потрібно саме по півмільйона гривень на відновлення інфраструктури однієї станції, – каже Льоушкін, – ці кошти підуть на найнеобхідніше: якісь дірки залатати, повернути розтрощені рашистами касові апарати й рівнеміри, плюс встановити якісь склопакети, трохи оновити знищені меблі, щоб вони бодай були. Про вкрадене пальне навіть не йдеться, це окреме питання». 

Нагадаємо, що за даними Консалтингової групи «А-95», кількість автозаправних станцій в Україні з початку війни зменшилася втричі.

«За нашими оцінками, працює третина від загальної кількості АЗС, це приблизно 2,5 тис. станцій, до війни було 7,5 тис.. Безумовно, основною причиною є нестача пального. Споживання знизилося також утричі порівняно з довоєнним рівнем», – зазначив директор «А-95» Сергій Куюн.

Довідка enkorr

Мережу АЗС Prime було засновано 2015 року. До початку повномасштабного вторгнення росії на територію України мережа нараховувала понад 40 станцій, які працювали у 18-ти областях України.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти