У початок

На сайті Кабміну зарестровано петицію щодо зниження цін на автогаз

На сайті Кабінету міністрів України зареєстровано петицію з вимогою зниження вартості скрапленого газу. Петицію 25 квітня зареєстрував громадянин Олександр Покормяко.

Автор петиції пропонує надати для скрапленого газу пільгові умови оподаткування, зокрема впровадження ставки акцизу «0%», спростити процедуру реєстрації ГБО і створити цільові програми для стимулювання розвитку альтернативних палив в Україні.

«Україна має дуже великий автопарк, який за останні 10 років було переобладнано під використання пропан-бутану. Це дуже позитивно впливає на екологічну ситуацію й знижує фінансове навантаження на бюджети громадян і бізнесу (через більш привабливу ціну)», — йдеться в петиції.

На думку її автора, в останні два роки в Україні створюються умови, які, навпаки, протидіють розвитку альтернативних палив.

На сьогодні петицію підписало 414 осіб із необхідних 25 000. До кінця збору підписів залишилось 87 днів.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано проєкт закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо окремих податків і зборів у період воєнного, надзвичайного стану, який передбачає повернення акцизних зборів і збільшення ставки ПВД до 20% на пальне.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти