У початок

Австрія слідом за Німеччиною посилює реагування на загрозу щодо постачань газу з рф

Австрія слідом за Німеччиною запустила план, який спрацює у разі надзвичайних ситуацій через можливі перебої в постачанні газу внаслідок протистояння щодо платежів з росією. Про це з посиланням на BBC повідомляє УНН.

Так, відсьогодні, з 31 березня, росія вимагає від країн, які сама вона назвала «недружніми», сплачувати за газ у рублях, але ЄС, який в основному розраховується в євро, відхилив цю ідею. Австрія зробила перші кроки в нормуванні газу і заявила, що посилює моніторинг газового ринку.

Наразі країна отримує близько 80% газу від іншої країни. Офіс австрійського канцлера Карла Негаммера заявив, що заходи з нормування енергоносія набудуть чинності лише у разі «екстреної кризи».

Відповідно до чинного плану надзвичайних ситуацій, «фаза раннього попередження», яку запустили Австрія і ФРН, – перший із трьох кроків, покликаних підготувати країну до потенційного дефіциту постачань. На завершальному етапі уряди запровадять нормування газу.

Як повідомлялося раніше, на тлі конфлікту з росією щодо оплати газових постачань у Європу міністр економіки ФРН Роберт Габек активував режим раннього запобігання надзвичайним ситуаціям. Габек назвав вимоги москви про оплату газу у рублях порушенням договору, однак росія погрожує припинити постачання енергоносія у разі відмови використовувати для оплати рублі.

Раніше країни G7, країни ЄС відхилили вимогу росії платити за імпорт російських енергоносіїв у рублях.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти