У початок

В офісах німецьких підрозділів «газпрому» відбулися обшуки – Bloomberg

Представники антимонопольних органів Євросоюзу провели обшуки в офісах німецьких підрозділів «газпрому» у рамках розслідування причетності російського газового монополіста до рекордного зростання цін.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела, передає «Бізнес.Цензор».

Зокрема, обшуки пройшли в офісах компаній Gazprom Germania GmbH і Wingas GmbH, які контролюють близько 20% німецького ринку газу.

За даними джерел Reuters, обшуки може бути пов'язано з активізацією розлідування щодо того, чи спричинила поведінка «газпрому» різке зростання цін на газ.

Як повідомлялося, торік у грудні єврокомісар з питань конкуренції Маргрет Вестагер зазначала, що Єврокомісія збирає інформацію в рамках розлідування цієї справи, зокрема вже звернулася до «газпрому» за роз'ясненнями.

У вересні 2021 року група депутатів Європарламенту надіслала Єврокомісії листа з вимогою розслідувати дії основних постачальників газу на ринок Європи. У грудні того ж року своє звернення до Єврокомісії спрямувала Польща, а січні вже 2022 року ЄК отримала аналогічну скаргу від «Нафтогазу України».

Нагадаємо, напередодні початку опалювального сезону в Європі з'ясувалося, що запаси газу в європейських сховищах, які належать «газпрому», перебувають на надзвичайно низькому рівні, тоді як російські сховища заповнені максимально. Крім того, з початком опалювального сезону російська компанія зменшила експорт газу в Європу, мінімально використовуючи потужності газопроводу «Ямал-Європа» й знижуючи прокачування газу через Україну нижче за передбачені контрактом обсяги.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти