У початок

2024 року США видобудуть більше нафти, ніж будь-яка інша країна в історії

Відповідно до останнього прогнозу нафтових ринків S&P Global Commodity Insights, США вступають у 2024 рік, видобуваючи більше нафти, ніж будь-яка інша країна в історії, і ведуть значне зростання пропозиції поза ОПЕК+, яке перевищує зростаючий глобальний попит.

У четвертому кварталі 2023 року загальний обсяг виробництва рідини в США становить 21,4 млн барелів на добу (б/д), з яких 13,3 млн б/д припадає на нафту і конденсат, а решта складається з рідкого природного газу й біопалива. Обидва результати є світовими рекордами. У той же час і Бразилія, й Канада готові досягти найвищого рівня виробництва в історії. Усі три країни на шляху до встановлення нових національних максимумів 2024 року.

«США не тільки видобувають більше нафти, ніж будь-яка інша країна в історії, але й кількість нафти (сирої нафти, продуктів переробки й рідкого природного газу), яку вони експортують, наближається до загального видобутку Саудівської Аравії чи росії. «Порівняно з 2008 роком, коли виробництво в США було найнижчим за 62 роки, а експорт дорівнював нулю, це чудовий поворот», – сказав Джим Буркхард, віце-президент і керівник відділу досліджень нафтових ринків, енергетики та мобільності S&P Global Commodity Insights.

Хоча очікується, що глобальний попит на сиру нафту 2024 року досягне рекордного рівня, прогнозується, що зростання пропозиції легко задовольнить цей попит. S&P Global Commodity Insights прогнозує зростання пропозиції рідини поза ОПЕК+ на 2,7 млн б/д 2024 року, що перевищить загальне зростання попиту на 1,6 млн б/д.

Зростання видобутку не в ОПЕК+ у поєднанні з обмеженням пропозиції ОПЕК+ встановлює етап 2024 року для цін на нафту на рівні $75-100 за барель для датованої марки Brent, йдеться в аналізі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти