В начало

«Укрнафта» відремонтувала свердловину з дебетом понад 60 тис. куб. м газу

ПАТ «Укрнафта» провело капітальний ремонт свердловини на глибині понад 4 км й отримала понад 60 тис. кубометрів добового дебіту природного газу. Про це повідомляє директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці в мережі Facebook.

Як зазначив Корецький, роботи проводили на родовищі, розташованому на сході України. Метою капітального ремонту була його дорозвідка. Під час ремонту спеціалісти компанії виконали комплекс геофізичних робіт, необхідних для уточнення поточного насичення пластів-колекторів.

Успішний капремонт свердловини збільшив видобуток вуглеводнів і підтвердив важливість дорозвідки існуючих родовищ, переконані в «Укрнафті».

«Після дослідження нафтовики провели перфораційні роботи на глибині 4 393-4 396 м, щоб сполучити свердловину з видобувним горизонтом. Розкритий поклад має площу 3,8 кв. км з товщиною продуктивної частини до 3,6 м», – йдеться у повідомленні.  

Зі слів Корецького, вже виконано освоєння свердловини, результатом якого є понад 60 тис. кубометрів природного газу й 40 тонн конденсату на добу.

Зараз свердловину введено в дослідно-промислову експлуатацію, щоб отримати додаткові дані щодо покладу, який містить попередньо розвідані запаси. У подальшому ці запаси можна буде перевести в категорію промислових, зазначають у компанії.

Як повідомляв enkorr раніше, ПАТ «Укрнафта» провело капітальний ремонт свердловини на півночі України, завдяки чому було збільшено дебіт природного газу до понад 60 тис. куб. м на добу.

Видання також писало, що станом на жовтень «Укрнафта» бурила сім свердловин, ще дві перебували в процесі підготовки. Водночас компанія шукала підрядників для ремонту свердловин.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти