В начало

NCOC знизила видобуток через обмеження прийому нафти на КТК

Оператор проєкту з видобутку нафти на родовищі Кашаган у Казахстані – компанія NCOC (North Caspian Operating Company) – знизив видобуток нафти з 54 до 33 тис. тонн на добу у зв'язку з обмеженнями прийому нафти на Каспійському трубопровідному консорціумі (КТК).

Про це повідомив ситуаційно-аналітичний центр паливно-енергетичного комплексу Казахстану.

«Ще одна велика казахстанська компанія обмежила видобуток нафти через призупинення Каспійським трубопровідним консорціумом відвантаження нафти в порту новоросійська у зв'язку з погіршенням погодних умов. Так, за вчорашній день компанія NCOC знизила видобуток нафти на 38%, з 54 до 33 тис. тонн», — йдеться в повідомленні.

28 листопада радник міністра енергетики Казахстану Шингис Іллясов повідомив, що видобуток нафти на великих родовищах у Казахстані знизився на 56% від звичайного рівня 172 тис. тонн у зв'язку з ситуацією на КТК.

Зниження видобутку торкнулося таких найбільших родовищ країни, як Тенгіз, Кашаган і Карачаганак, які розробляють компанії «Тенгізшевройл», North Caspian Operating Company й Karachaganak Petroleum Operating.

27 листопада у прес-службі КТК повідомили, що консорціум зупинив відвантаження нафти з морського терміналу під новоросійськом через шторм. У зв'язку з цим прийом нафти від вантажовідправників здійснюється у знижених режимах.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти