В начало

«Укрнафта» отримала в управління мережу Glusco

ПАТ «Укрнафта» й Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) підписали акти приймання/передачі арештованих активів групи компаній Glusco.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

«Укрнафта» отримує арештовані корпоративні права підприємств, нерухоме майно у вигляді АЗК і земельних ділянок, нафтобаз та інших активів», — йдеться у повідомленні.

Тепер, як зазначається, компанія зможе повноцінно забезпечити стабільність роботи мережі Glusco і супутньої інфраструктури, а також її розвиток, що дасть змогу виконати розпорядження Кабінету міністрів України й договору управління з АРМА.

Окрім цього, в інтересах держави АРМА й «Укрнафта» визначились і змінили умови договору.

«Держава отримуватиме не 85% чистого прибутку, а 90% (10% — винагорода за управління). Гарантійний щомісячний мінімальний платіж, який сплачуватиме «Укрнафта» незалежно від прибутку, збільшено з 5 до 7 млн грн», — зазначили в «Укрнафті».

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет надав ПАТ «Укрнафта» дозвіл на концентрацію активів арештованих АЗС Glusco.

Нагадаємо, 13 травня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про передачу мережі АЗС Glusco, яку пов’язували з оточенням Віктора Медведчука, в управління НАК «Нафтогаз України» (його дочірній компанії «Нафтогаз Ойл Трейдинг»). Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначав, що йдеться про 172 заправки компанії Glusco і шість нафтобаз.

3 серпня 2023 р. АРМА повідомило, що розірвало договори з компанією «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на управління мережею автозаправних станцій Glusco. Підставою для такого кроку в агентстві назвали недостовірну звітність НОТ.

13 вересня 2023 року Кабмін прийняв рішення, згідно з якими арештовані активи Glusco передаються в управління ПАТ «Укрнафта».

У січні 2024 року АРМА ініціювало перед Кабміном скасування розпоряджень і розірвання договорів з «Укрнафтою» нібито через її відмову від підписання актів приймання-передачі активів АЗК. У свою чергу в «Укрнафті» заявили, що не можуть цього зробити без погодження Антимонопольного комітету.

У лютому АРМА і «Укрнафта» досягли компромісу з цього питання. «Укрнафта» сплатила 21 млн грн гарантованих платежів за управління мережею і спільно з АРМА написали заяву на концентрацію на адресу АМКУ.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти