У початок

АМКУ дозволив «Укрнафті» отримати контроль над Glusco

Антимонопольний комітет надав ПАТ «Укрнафта» дозвіл на концентрацію активів арештованих АЗС Glusco. Про це свідчать рішення, опубліковані на сайті АМКУ.

«Надано дозвіл ПАТ «Укрнафта» на набуття в управління частки у статутному капіталі ТОВ «Глуско Рітейл», що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства», — йдеться в одному із рішень.

Аналогічні рішення було прийнято стосовно концентрації і «Глуско Україна», й всіх пов’язаних із нею компаній. А саме: ТОВ «Роксолана», дочірнє підприємство «Добробут» компанії «Глуско Енерджі Менеджмент Компані Лімітед», ТОВ «Каскад-Агросервіс», ПП «НРО», ТОВ «УТН-Центр», ТОВ «Торгово-фінансова компанія «Європа ЛТД», спільне українсько-німецьке ТОВ з іноземною інвестицією «Кершер», ТОВ «Тиса», ТОВ «Л.Б.П.», ТОВ «Газ-Груп», ТОВ «ЮКОН», ТОВ «Авіаційна паливно-заправна компанія», ПП «Каскад», приватне підприємство «Трейд нафта комплект», дочірнє підприємство «Блізнєци» і  ТОВ «Трансбуд».

Як зазначив директор «Укрнафти» Сергій Корецький, загалом в управління передаються арештовані корпоративні права 34 підприємств, а також нерухоме майно у вигляді АЗК, земельних ділянок й інших активів. 

«Тепер компанія має усі юридичні підстави для підписання актів приймання-передачі активів з АРМА (Агенція з розшуку та менеджменту активів), після чого зможе розпочати фактичне управління мережею Glusco», — повідомив Корецький на своїй сторінці у мережі Facebook.

Як повідомлялось, 13 травня 2022 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про передачу мережі АЗС Glusco, яку пов’язували з оточенням Віктора Медведчука, в управління НАК «Нафтогаз України» (його дочірній компанії  «Нафтогаз Ойл Трейдинг»). Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначав, що йдеться про 172 заправки компанії Glusco і шість нафтобаз.

3 серпня 2023 р. АРМА повідомила, що розірвала договори з компанією «Нафтогаз Ойл Трейдинг» на управління мережею автозаправних станцій Glusco. Підставою для такого кроку в агентстві назвали недостовірну звітність НОТ.

13 вересня 2023 року Кабмін прийняв рішення, згідно з якими арештовані активи Glusco передаються в управління ПАТ «Укрнафта».

У січні 2024 року АРМА ініціювало перед Кабміном скасування розпоряджень і розірвання договорів з «Укрнафтою» нібито через її відмову від підписання актів приймання-передачі активів АЗК. У свою чергу в «Укрнафті» заявили, що не можуть цього зробити без погодження Антимонопольного комітету.

У лютому АРМА і «Укрнафта» досягли компромісу з цього питання. «Укрнафта» сплатила 21 млн грн гарантованих платежів за управління мережею і спільно з АРМА написали заяву на концентрацію на адресу АМКУ.

«Після погодження з АМКУ «Укрнафта» зможе розпочати фактичне управління мережею АЗК Glusco», − зазначали в компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти