В начало

У Харкові судитимуть співробітників УЗ, які крали дизпальне

У Харкові судитимуть чотирьох співробітників «Укрзалізниці», які крали дизельне паливо, маскуючи підробленими офіційними документами. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура на своїй сторінці в мережі Facebook.

Як зазначають у прокуратурі Харківської області, досудовим розслідуванням встановлено, що 2020 року співробітник одного з локомотивних депо «Укрзалізниці» організував схему, суть якої полягала в тому, щоб створити уявність використання пального при перевезенні вантажів задля подальшої імітації законності його списання.  

«Розуміючи, що один не впорається, він залучив до злочинної діяльності трьох водіїв цього ж виробничого підрозділу. Водії отримували на подорожні листи на складі УЗ талони на отримання на АЗС дизельного пального для робочих поїздок, яке насправді на маршрутах не використовували», – йдеться у повідомленні, в якому пояснюється, що аби приховати злочин, «службовець разом з водіями складав фіктивні офіційні документи на неіснуючі поїздки автотранспортом Основ’янської автоколони» харківської автобази, яка є структурним підрозділом «Південної залізниці», «на підставі яких водії отримували талони на дизельне пальне».

Так, Харківська облпрокуратура повідомляє, що нараховано 36 епізодів злочинної діяльності ділків. Своїми діями вони завдали «Укрзалізниці» матеріальної шкоди на суму майже 110 тис. гривень.

Наразі Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено й спрямовано до суду обвинувальний акт щодо службової особи «Південної залізниці» (регіональної філії АТ «Українська залізниця» – ред.) за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб і за фактом службового підроблення (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Троє його спільників обвинувачуються у пособництві вказаним злочинам (ч. 5 ст. 27 ст. 191, ч. 3,ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України).

Обвинувачених судитимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв enkorr, на Закарпатті викрили й передали під суд колишніх працівників нафтобази за систематичне розкрадання пального.

Також на Київщині викрили підприємства, які незаконно продавали пальне.

Видання писало й про те, що в Ізмаїлі правоохоронці виявили понад 6 тонн викраденого дизпального.

Раніше поліція Львівщини викрила злочинців, які крали пальне з нафтопроводу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти