В начало

Adnoc побудує завод СПГ у Фуджейрі

Adnoc розпочав тендер на багатомільярдний пакет проєктування, закупівель і будівництва, який складається з двох ліній зрідження, і заявки, ймовірно, буде подано протягом місяця або двох, повідомляє Upstream Online.

Розташований приблизно за 250 кілометрів від Абу-Дабі, експортний завод СПГ у Фуджейрі має вирішальне значення для прагнення ОАЕ стати ключовим експортером газу в найближчі роки.

Очікується, що термінал із двома лініями, потужністю 9,6 млн тонн на рік, буде обслуговувати кілька газових ринків у всьому світі, зосереджуючись, ймовірно, на зростаючому попиті в Європі.

Компанія стверджує, що проєкт стане «одним із заводів з виробництва СПГ з найнижчим вмістом вуглецю в світі завдяки використанню нових технологій і роботі з екологічно чистою енергією».

Дочірня компанія Adnoc LNG уже виробляє близько 6 млн тонн СПГ на своїх підприємствах на острові Дас біля узбережжя Абу-Дабі.

Компанія належить Adnoc з 70% акцій, Mitsui володіє 15%, BP — 10% і TotalEnergies — 5%.

Плани Абу-Дабі щодо експорту СПГ є частиною його прагнення стати ключовим експортером газу в довгостроковій перспективі й зменшити залежність ОАЕ від імпортованого катарського газу.

ОАЕ прагнуть стати ключовим експортером СПГ завдяки розробці кількох розвідок, включаючи схему виробництва кислого газу Hail & Ghasha.

Компанія швидко розвиває багатомільярдний проєкт Hail & Ghasha, який може значно збільшити видобуток газу.

ОАЕ споживає близько 1,8 млрд кубічних футів газу, імпортованого з Катару через трубопровід Dolphin, а також має угоди про купівлю СПГ зі своїм сусідом.

СПГ-термінал у Фуджейрі міг би підвищити статус країни й стати великим регіональним експортером СПГ, таким чином конкуруючи з Катаром і зменшивши його залежність від імпорту.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти