В начало

У Бердичеві на суді допитали посадовців, які розкрадали пальне під час війни

24 листопада у Бердичівському міськрайонному суді допитали трьох посадовців Бердичівської громади, обвинувачених у розкраданні пального з резервів громади в умовах війни. Йдеться про розкрадання 82 тонн пального вартістю майже 3 млн грн.

Про це на своєму сайті написала прес-служба Бердичівського міськрайонного суду, повідомляє «Суспільне.Новини».

У повідомленні сказано, що на засідання суду з'явилися усіє троє обвинувачених — двоє заступників Бердичівського міського голови й керівник одного з бердичівських комунальних підприємств.

На суді мали допитувати обвинувачених — розпочали з першого заступника Бердичівського міського голови, якого звинувачують також і в зловживанні службовим становищем.

«Майже дві години перший заступник міського голови давав пояснення у справі й розповідав про обставини отримання 82 тонн пального та його транспортування задля збереження в умовах реальної загрози знищення, а також про зникнення частини пального вже під час досудового розслідування, коли ємність було опломбовано. Обвинувачений заявив, що не розуміє, у чому його обвинувачують, оскільки в обвинувальному акті й цивільному позові вказано три різні об′єми пального, яке нібито було привласнене, але не вказано час і спосіб привласнення», — пише прес-служба суду.

На клопотання обвинуваченого суд долучив до матеріалів справи його пояснення й задовольнив клопотання про витребування для огляду у суді іншої справи за скаргою міської ради на бездіяльність слідчого.

Перейти до допиту обвинуваченого суд не встиг через закінчення робочого дня — судове засідання відклали на 31 січня 2024 року.

Як відомо, заступника Бердичівського міського голови підозрюють в організації схеми розтрати понад 30 тис. л дизельного пального зі стратегічного матеріального резерву громади загальною вартістю понад 1 млн грн.

За інформацією СБУ, заступник міського голови разом із керівником міської комунальної служби Бердичева на початку повномасштабної війни розтратив пальне, яке мало йти винятково на потреби оборони і для забезпечення життєдіяльності громади в умовах воєнного стану.

19 серпня 2022 року СБУ повідомило про вручення підозри у цій справі першому заступнику Бердичівського міського голови.

25 серпня Бердичівський міськрайонний суд обрав запобіжний захід першому заступнику Бердичівського міського голови, якого підозрюють у розкраданні понад 30 тис. л пального.

Наприкінці вересня правоохоронці повідомили про підозру ще одному заступнику Бердичівського міського голови.

Як повідомляв enkorr раніше, поліція викрила міжрегіональну злочинну групу, яка злила пального з локомотивів на 1.5 млн грн.

Видання також повідомляло, що на Кіровоградщині отримали підозру члени групи, яка викрадала пальне у ЗСУ.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти