В начало

OMV Petrom у партнерстві з Vulcangas Romania розвиватимуть мережу LNG/CNG-заправок

29 листопада енергетична компанія OMV Petrom оголосила про партнерство з Vulcangas Romania у відкритті заправних станцій скрапленого і стисненого природного газу (СПГ/КПГ), повідомляє Romania Insider.

Першу таку станцію, яка, як очікується, почне працювати 2025 року, буде встановлено на станції Petrom в Чітіла Саті (повіт Ілфов), вона обслуговуватиме легкі й важкі транспортні засоби.

Інші майбутні заправні станції буде встановлено залежно від розвитку попиту на СПГ і КПГ в Румунії, повідомила компанія.

Раду Капрау, член виконавчого комітету OMV Petrom, відповідальний за нафтопереробку і маркетинг, прокоментував: «Завдяки цьому партнерству ми продовжуємо диверсифікувати нашу пропозицію мобільності для вантажних перевезень на середні й далекі відстані, підтримуючи зростання ринку LNG і CNG. Природний газ може бути життєздатним варіантом для переходу на більш чистий транспорт».

Згідно з даними OMV Petrom, використання СПГ/КПГ генерує приблизно на 15% менше викидів CO2, на 50% менше викидів SOx і майже повну відсутність викидів важких частинок. Автономність вантажівки, що працює на СПГ/КПГ, може досягати 1 600 км. 

OMV Petrom — найбільша інтегрована енергетична компанія в південно-східній Європі з річним груповим видобутком вуглеводнів приблизно 43 млн бне 2022 року. Вона присутня на ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами в Румунії й сусідніх країнах через близько 780 автозаправних станцій під двома брендами – OMV і Petrom.

Vulcangas Romania — дочірня компанія Società Italiana Gas Liquidi S.P.A., її заснувала 1978 року сім’я Фаббрі, провідний постачальник рішень для природного газу й LPG в Італії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти