У початок

На Кіровоградщині отримали підозру члени групи, яка викрадала пальне у ЗСУ

У Кіровоградській області Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру військовим, які продавали призначене для бойових завдань пальне. Про це йдеться на офіційному сайті ДБР.

Як зазначають у бюро, його працівники повідомили про підозру двом військовим однієї з військових частин на Кіровоградщині та одному цивільному. Вони викрадали і продавали пальне, призначене для виконання бойових завдань.

«Військовослужбовці безпосередньо відповідали за заправку військової техніки частини. Вони вирішили «підзаробити» і залучили місцевого мешканця, який мав підшукувати бажаючих купити пальне.

Фігуранти на службовому авто вивозили пальне з частини додому одному з військових, а їхній спільник на подвір’ї заправляв «клієнтів». З березня по жовтень 2023 року вони вивезли й продали 20 тис. л пального вартістю близько одного млн грн», – йдеться у повідомленні.

Наразі трьом чоловікам повідомлено про підозру у викраденні військового майна за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України).

Санкція інкримінованої їм статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Процесуальне керівництво здійснює Кропивницький спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

Як повідомляв enkorr раніше, прокурори Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно дев’яти учасників організованої групи, шестеро з яких — діючі військовослужбовці, яка викрадала пальне, призначене для потреб ЗСУ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти