В начало

При використані генератора постраждала мешканка Київщини — ДСНС

Сьогодні вночі у селі Білогородці Київської області через неправильну експлуатацію бензинового генератора 18-річна дівчина отруїлася чадним газом. Про це йдеться у повідомлені прес-служби ДСНС області.

Рятувальники передали потерпілу медикам. Наразі вона перебуває у Боярській центральній районній лікарні.

Як зазначають у прес-службі ДСНС, генератор можна використовувати тільки на відкритому повітрі. Його не можна встановлювати у будівлі, тому що під час роботи він виділяє чадний газ, що може призвести до отруєння й летальних випадків.

«Встановлюйте генератор так, щоб відстань до найближчої поверхні (стіни, вікна тощо) була не меншою від 6 метрів. Це важливо, бо під час роботи він сильно нагрівається, й предмети поблизу можуть спалахнути», — радять рятувальники.

Окрім цього зазначається, що заправляти генератор можна тільки на відкритому повітрі, а зберігати пальне потрібно якомога далі (через ризик пожежі).

Як відомо, 13 листопада у Дніпровському районі столиці постраждав чоловік 1970 р.н. через неправильну експлуатацію бензинового пальника.

Також останнім часом збільшилася кількість нещасних випадків при використані побутових газових балонів.

Нагадаємо, раніше у своїй авторській колонці «Балон на мільйон»  експерт Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн зазначав, що різке зростання популярності скрапленого газу у балонах вимагає від держави зусиль із убезпечення їх обігу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти