В начало

Постануть перед судом злочинці, які злили з локомотивів ДП на 1,5 млн грн

Судитимуть одинадцятьох членів злочинної групи, які злили з локомотивів «Укрзалізниці» пального на півтора мільйона гривень. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань НП України на своїй сторінці в мережі Facebook.

Про підозру їм було оголошено торік у жовтні, про що enkorr повідомляв раніше.

Як зазначають правоохоронці, організував оборудку 32-річний вінничанин — син чергового одного з моторвагонних ДЕПО «Укрзалізниці». Використовуючи зв‘язки батька серед машиністів, він налагодив «схему» викрадення дизельного пального під час руху локомотивів та їхньої стоянки на станціях.

«Встановлено, що за один раз зловмисники зливали до трьох тонн дизельного пального, після чого відвозили його до місць тимчасового зберігання. Надалі фігуранти шукали охочих купити крадене за готівку і продавали по 42 гривні за літр, тобто на 15% менше від ринкової вартості», – йдеться у повідомленні прес-служби поліції.

Зловмисники вносили в офіційні документи неправдиві дані щодо використаного пального і втручались в роботу двигуна, що дозволяло економити розхід пального.

Сума збитків, завдана «Укрзалізниці», становить 1,5 млн грн.

Як писав enkorr раніше, «Укрзалізниця» припинила схему з розкрадання 250 тонн дизпального в локомотивному депо «Одеса-Сортувальна».

Видання також повідомляло, що на Буковині викрили групу, яка викрадала пальне з локомотивів, а на Миколаївщині викрили посадовців УЗ, які вкрали 70 тис. літрів ДП.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти