В начало

Податкова заблокувала роботу GT Group

Учора, 16 травня, Державна податкова служба (ДПС) України заблокувала діяльність одного з відомих постачальників скрапленого газу — ТОВ «Газтрон-Україна», яке входить у групу компаній GT Group. Про це enkorr повідомив її власник Владислав Колодяжний.

З його слів, податківці віднесли компанію до «ризикованих» і заблокували можливість видавати податкові накладні.

«Серед названих ДПС причин, з яких це було зроблено, — нібито купівля автогазу в ризикованих контрагентів і брак місця для його зберігання», — розповів Колодяжний, заперечивши всі ці звинувачення.

«Це навіть смішно. У нас одна з найбільших в Україні інфраструктура для зберігання ресурсу, зокрема його зберігання у вагоноцистернах. А стосовно підозрілих контрагентів, то 70% обсягів постачань припадає на купівлю за прямими імпортними контрактами», — каже він.

Так, відповідно до наданої Колодяжним enkorr статистики постачань у період із листопада 2023 по травень 2024 року, до якого у ДПС є претензії, то у структурі закупівель підприємством 26% продукту припадає на українських виробників, 69% — на імпорт і лише 5-6% — на закупівлі на внутрішньому ринку.

Варто зазначити, що декілька днів тому Владислав Колодяжний на своїй сторінці у Facebook повідомляв про численні перевірки його компаній з боку податківців. Одна з них стосувалася роботи нафтобази GT Group у Черкаській області. Втім, за офіційними результатами перевірки ДПС, порушень там виявлено не було.

GT Group — трейдингова компанія, що оперує мережею АГЗС «Род Нік», яка нараховує 18 станцій у Харківській і Полтавській областях. За даними Консалтингової групи «А-95», за підсумками 2023 року компанія імпортувала 37 тис. т скрапленого газу, у січні-квітні 2024 року — 11 тис. т.

Нагадаємо, група стабільно присутня у рейтингах ефективності операторів ринку нафтопродуктів. Так, за даними «А-95», компанія показала сьомий результат у галузі за показником середньої заробітної плати й одне з найвищих податкових навантажень на літрі проданого уроздріб пального – 2,14 грн — у ІІІ кварталі 2023 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти