У початок

На Буковині викрили групу, яка викрадала пальне з локомотивів (фото, відео)

У Чернівецькій області поліцейські припинили діяльність злочинного угруповання, яке займалося розкраданням пального. Про це йдеться у повідомленні департаменту стратегічних розслідувань НП, оприлюдненому на сайті Національної поліції.  

«Співробітники департаменту стратегічних розслідувань НП під час проведення комплексних системних заходів із виявлення й припинення правопорушень у сфері обігу пального отримали інформацію про діяльність групи, яка займається розкраданням пального, – йдеться у повідомленні. – Було встановлено, що організував її діяльність місцевий мешканець. Останньому нещодавно було повідомлено про підозру – звернувся до «кримінального авторитета», аби той допоміг «вибити» 200 тис. грн «боргу». 

Як зазначено у повідомленні, задокументували діяльність угруповання співробітники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області й слідчого управління обласної поліції. До складу групи входили приватний підприємець і працівники локомотивного депо.

«Учасники зливали пальне з локомотивів під час їхньої зупинки на одній із залізничних станцій. Підганяли спеціально обладнаний для цього бус. Надалі викрадене пальне реалізовували через мережу АЗС приватного підприємця», – розповідають у поліції.

Також правоохоронці встановили й місце зберігання пального. А 5 липня оперативники управління стратегічних розслідувань і слідчі обласної поліції викрили організатора й учасників групи під час спроби викрасти чергову партію пального з потяга. Водночас провели санкціоновані обшуки у місцях проживання фігурантів, зберігання й реалізації викраденого майна.

У результаті було вилучено майже 27 тонн пального, спецобладнання та автомобіль, 120 тисяч гривень, здобутих від реалізації викраденого пального, «чорнові» записи. Вартість вилучених ТМЦ оцінюється в понад два мільйони гривень.

Організатора було затримано за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про повідомлення усім фігурантам про підозру, повідомляють правоохоронці.

Кримінальне провадження розслідується за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти