У початок

Нафта помірно дорожчає, Brent торгується біля $105,3 за барель

Нафтові котирування демонструють помірний ріст вранці у п'ятницю після активного зростання напередодні. Вартість вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:09 кск у п'ятницю становить $105,33 за барель, що на $0,68 (0,65%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $3,96 (3,9%), до $104,65 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $103,01 за барель, що на $0,28 (0,27%) більше за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість ф'ючерсу підскочила на $4,20 (4,3%), до $102,73 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ціна WTI раніше цього тижня падала більш ніж на 20% з останнього піку, що відповідає технічному визначенню «ведмежого» тренду.

Учасники ринку продовжують оцінювати опубліковані напередодні дані про запаси палива у США. Як стало відомо зі звіту Міненерго, комерційні запаси нафти в Сполучених Штатах минулого тижня збільшилися на 8,23 млн барелів, причому це відбувалося максимальними темпами за вісім тижнів. Тим часом резерви бензину знизилися на 2,5 млн барелів, дистилятів — на 1,27 млн барелів.

Експерти очікували зниження запасів нафти на 1,55 млн барелів, зменшення запасів бензину — на 1,05 млн барелів і підвищення запасів дистилятів — на 1 млн барелів.

«Стрибок імпорту й падіння експорту нафти у поєднанні зі зниженням завантаженості нафтопереробних потужностей викликало суттєве зростання запасів нафти минулого тижня», — зазначив аналітик Kpler Метт Сміт, додавши, що вивільнення нафти зі стратегічних резервів склало 5,9 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти