У початок

Злили дизпального з локомотивів УЗ на 1,5 млн грн — судитимуть 11 осіб

Оголошено підозру одинадцяти особам, які зливали пальне з локомотивів «Укрзалізниці». Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

«За процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора повідомлено про підозру трьом учасникам організованої групи й восьми машиністам за фактами викрадення пального (ч. 4 ст. 185, ч. 5 ст. 185 КК України)», – зазначають у прес-службі Офісу генпрокурора.

Як з’ясувало слідство, мешканець Вінницької області організував схему викрадення пального під час руху локомотивів АТ «Укрзалізниця» і їх стоянки на станціях. До неї він залучив свого батька, який працював черговим на одній зі станцій, і співробітників кількох локомотивних депо.

«За один раз вони зливати до 3 тонн палива, яке надалі вивозили у місця тимчасового зберігання. У подальшому підшуковували клієнтів й збували його за готівку», – повідомляє офіс.

Згідно з повідомленням, лише за попередніми підрахунками співучасники заробили на викраденні понад 1,5 млн грн. Такі їхні дії призвели до збитків АТ «Укрзалізниця» й дестабілізували роботу залізниці, пов’язану зі здійсненням всіх видів перевезень у необхідних обсягах задля задоволення потреб Збройних Сил України, національної економіки й населення у військовий час, зазначають у прес-службі офісу.

Усім підозрюваним обрано запобіжні заходи, шести з них – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу департаменту стратегічних розслідувань НП України у співпраці зі співробітниками Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти