В начало

«Нафтогаз» отримав за минулий рік 23 млрд грн прибутку

Чистий консолідований прибуток групи «Нафтогаз» 2023 року становив 23,1 млрд. Про це повідомляється на сайті групи.

«Усі ключові бізнес-напрями групи «Нафтогаз» значно покращили фінансові результати за підсумками 2023 року – чистий консолідований прибуток групи становив 23,1 млрд грн проти збитку 79,1 млрд 2022 року», – йдеться у повідомленні.

Про це, як зазначає «Нафтогаз», свідчить консолідована фінансова звітність, яку було перевірено міжнародним незалежним аудитором і схвалено наглядовою радою компанії 3 травня 2024 року.

Наразі, повідомляє прес-служба групи, звітність спрямовано на розгляд і затвердження акціонеру – Кабінету міністрів України.

При цьому планується, що абсолютну більшість чистого консолідованого прибутку групи «Нафтогаз», що належить акціонерам компанії, буде спрямовано на сплату дивідендів державі.

«За підсумками 2023 року група вийшла на суттєвий прибуток. І це попри те, що торік ми продовжували виконувати всі зобов’язання, покладені на нас державою, й постачали газ за соціальною ціною побутовим споживачам, виробникам тепла та електроенергії, релігійним і бюджетним організаціям. За цим стоїть багато роботи», – зазначив очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов.

Основою прибутковості за бізнес-напрямами стали значно кращі фінансові результати підприємств групи.

Нагадуємо, що «Нафтогаз» за підсумками 2023 року також сплатив понад 90,2 млрд грн податків.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти