В начало

У квітні морський імпорт дизпального в Польщу зріс на 6%

У квітні обсяги імпорту морського імпорту дизпального й газойлю в Польщу продовжували зростати. Минулого місяця надходження палива в балтійські порти країни зросли на 6%, до 473 тис. тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Збільшення закупівель морського ресурсу було зумовлено сезонним зростанням попиту. У квітні приватні паливні компанії збільшили імпорт дизпального, тоді як структури концерну Orlen скоротили постачання.

У квітні найбільші обсяги дизпального, 202 тис. тонн, надходили з Бельгії. Згідно з даними торговельної статистики, 132 тис. тонн продукту з терміналів в Антверпені було відвантажено в Гдиню, 70 тис. тонн — у Свіноуйсьце.

Постачання дизелю з США збереглися на рівні березня й становили 160 тис. тонн. Найбільші обсяги, 59 тис. тонн, американського продукту виробництва Shell і Valero надійшли на термінал Baltchem у Свіноуйсьце. На паливний термінал у Гдині прибуло 52 тис. тонн дизельного пального виробництва Marathon і Valero, покупцями ресурсу були компанії Unimot і BP Polska, свідчать дані торговельної статистики. У Гданськ минулого місяця прибуло два вантажі виробництва ExxonMobil і Jefferson Energy загальним обсягом 49 тис. тонн.

Зі Швеції у квітні прибуло чотири вантажі загальним обсягом 107 тис. тонн. Усі судна з паливом виробництва Preemraff Lysekil Refinery було розвантажено у Гдині.

За чотири місяці в польські порти надійшло 1,7 млн тонн дизельного пального й газойлю, це на 6% менше порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти