В начало

ГПЗ в астрахані зупинив виробництво нафтопродуктів через аварію

російський астраханський газопереробний завод, контрольований енергетичним гігантом «газпромом», припинив виробництво нафтопродуктів після зупинки, пов'язаної з ремонтом 30 березня, повідомляє Reuters.

«30 березня для ремонту технологічного трубопроводу на астраханському газопереробному заводі було короткочасно зупинено установку первинної обробки конденсату. 1 квітня ремонтні роботи було завершено», — сказав речник.

«Виробництво світлих нафтопродуктів буде відновлено», — додав він, не назвавши термінів.

2 квітня два джерела в галузі повідомили Reuters, що 31 березня російський астраханський газопереробний завод припинив виробництво дизельного пального й бензину через незапланований ремонт.

Одне з джерел повідомило, що завод, розташований на березі Каспійського моря, спробує відновити виробництво 7 квітня.

Хоча потужність заводу не надзвичайно важлива для росії, його зупинка, швидше за все, посилить занепокоєння москви щодо широкомасштабних відключень потужностей НПЗ через атаки українських безпілотників.

Двоє трейдерів зазначили, що отримали повідомлення від санкт-петербурзької міжнародної товарної біржі про призупинення продажу дизелю й бензину з заводу через незаплановану зупинку виробництва нафтопродуктів.

Завод здатний переробляти близько 8 340 метричних тонн газового конденсату на добу.

2023 року він виробив 703 тис. тонн бензину, або 1,6% загальноросійських обсягів, а також 492 тис. тонн дизельного пального (0,6%) і 299 тис. тонн мазуту (0,7%).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти